Ewas brytbröd.

2,25 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 st dubbeldaim (56 g)
Hallonmousse:
1 kg frusna hallon
10 st gelatinblad
2 st äggvitor
3 dl strösocker, (2 dl + 1 dl)
4 dl vispgrädde
2 st lime, skal och saft
Så här gör man:
Botten:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör sedan ner äggen ett i sänder.
3. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
4. Hacka därefter daimen grovt. Tillsätt sedan mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut i en smörad, bröad springform, 24 cm i diameter.
5.Grädda 20 min och låt kakan svalna.
1. Tina bären och passera dem genom en finmaskig sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2.Vispa därefter äggvitan med 2 dl socker som tillsätts lite i taget. Vispa grädden fast för sig. Blanda efter det limeskal, saft och 1 dl strösocker i hallonpurén och blanda med äggvitan.
3.Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Rör hela tiden. Vänd slutligen i grädden med luftiga tag.
4. Lossa bottnarna från formarnas kanter. Diska och torka formarna och lägg tillbaka tårtbotten i formen med papperet i botten. Fördela moussen i formarna. Skaka formarna något så moussen fördelar sig jämnt. Kyl kakan i minst 4 timmar fram till servering.( kyl kakan gärna över natten)
5. Servering: Skär med en mjuk tunn varm kniv längs kanten och lyft försiktigt av tårtan med hjälp av flera stekspadar till ett tårtfat. Garnera sedan med grädde och hallon!
LYCKA TILL /Lisa J