Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Chokladbollar

Publicerad 2011-08-27 18:03:16 i Smått och gott :),


Hej! Vad vore en bakblogg utan ett recept på chokladbollar!? Så nu kommer ett!

Ingredienser:
100 g smör
1½ dl socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
pärlsocker eller kokos till garnering

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna i en bunke med en elvisp eller med händerna. Rulla sedan smeten till små bollar. Häll lite pärlsocker eller kokos i en skål och rulla bollarna där i. Förvaras i en luftät burk i kylskåpet.
Lycka till!
Mvh Lisa & Lisa

Petits-choux

Publicerad 2011-08-27 15:34:25 i Bullar och bakverk,



Ingredienser
 
2 dl vatten  
50 g smör  
2 dl vetemjöl  
3 ägg  

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
6. Skär ett lock på varje petitschoux.
tex så här kan du fylla petits-chouxerna med:

1.vispad grädde och bär

2 vaniljkräm och passionsfrukt

3. citronkräm eller chokladsmörkräm och bär eller frukt

4. vispad grädde,vaniljkräm,skicad banan och smält choklad som granerning

Brownies

Publicerad 2011-08-21 15:56:53 i Brownies och Kladdkakor,


Hej! Här kommer ett recept på enkla men goda brownies. Det blir ca 20 stycken.

Ingredienser:
250 g smält smör
5 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl kakaoblandning (hälften ren kakao och hälften chokladdryckspulver).
2,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör såhär:

1. Smält smöret. Vispa smält smör och socker i en bunke.
2. Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg. Tillsätt kakaoblandningen, rör för hand så att det blandas. Tillsätt vetemjöl, bakpulver & salt. Rör för hand tills det har blandats.
3. Häll all smet i en långpanna (ca 20×40) som är täckt av bakplåtspapper.
4. Grädda ca 25-30 min i 175 g. Låt svalna innan kakan lyfts ur pannan för att skäras i bitar. Servera gärna med en klick vispgrädde

Lycka till!
Mvh Lisa

Chokladkakor

Publicerad 2011-08-17 14:28:15 i Kakor,


Hej!
Här kommer ett recept på ett par enkla men väldigt goda chokladkakor!
Det blir cirka arton stycken.

Ingredienser:
125 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg, lätt vispat
1 tsk vaniljsocker
5 tsk chokladdryckspulver (man kan ta lite mer om man vill)
1 3/4 dl vetemjöl
1 4/4 dl havregryn

Gör såhär:
1
. Sätt ugnen på 200 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Sikta ner chokladdryckspulver och mjöl i blandningen och tillsätt havregryn. Rör tills allt är ordentligt blandat.
3. Klicka ut rågade teskedar av smeten glest på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen tills kakorna har blivit gyllene, 10- 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten några minuter, sedan lägger du över dem på ett galler för att svalna helt.
Lycka till!
Mvh Lisa 

Daimkladdkaka

Publicerad 2011-08-13 18:46:15 i Brownies och Kladdkakor,

Du behöver:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 1/2 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 dl vetemjöl
200 g daim
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda socker, vaniljsocker, salt och ägg ordentligt. Blanda ned chokladblandnigen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills det blir en slät smet.
Häll upp en smord och bröad springform med löstagbar botten. Grädda kakan i 20 minuter,kontrollera med sticka för att kladdkakan ska vara kladdig i mitten. När kakan i klar så häll på hackaddaim jämt över kakan. Servera gärna kakan med bär och grädde!

Födelsedagstårta med initialer.

Publicerad 2011-08-12 12:48:56 i Tårtor,




Hej!
Jag la tidigare upp ett recept på en tårta! Här kommer en likadan fast med lite annan design. Istället för att göra rosor och blad och skriva grattis så stansade jag ut nie stjärnor, 8 små och en stor. Jag stansade och ut födelsedagsbarnets initialer och satte på tårtan. Jag gjorde även lite chokladspån med en potatisskalare och la på tårtan. 
Här kommer en länk till receptet: http://baklisorna.blogg.se/2011/august/fodelsedagstarta.html

Chokladbanan

Publicerad 2011-08-02 11:13:53 i Smått och gott :),



Hej! Här kommer ett recept på en väldigt enkel men otroligt god efterätt!

Ingredienser:
2 st bananer
8 rutor mjölkchoklad (ca)

Gör såhär:
Skär ett snitt rakt över bananerna. Tryck ner fyra rutor choklad i snitten (som på bilden). Packa in bananerna i aluminiumfolie och sätt in i ugnen på ca 225°. Bannanerna är färdiga när dom är mjuka och chokladen är smällt.
Lycka till!
Mvh Lisa

Rågskorpor från blekinge.

Publicerad 2011-08-02 10:36:25 i Bröd,



Här kommer ett recept på några jätte goda rågskorpor! Receptet har jag fått från min mormor som är jätte duktig på att baka och laga mat. Man kan äta rågskorporna som dom är men det är också väldigt gott att rosta dom lite i ugnen. Det blir ca 16 - 20 bullar.

Ingredienser:
250 g smör/margarin
50 g jäst
2 dl mjölk
5 dl vatten
1 dl socker
½ tsk salt
8 dl rågsikt (ca)
1 ½ dl vetemjöl (ca)

Gör såhär:
Smällt smöret/margarinet och blanda därefter i mjölk och vatten. Sedan jäst, salt, socker och mjöl.
Låt degen jäsa i bunken ca 15 minuter. Baka sedan ut degen till 16 - 20 bullar och låt sedan jäsa till dubbel storlek på plåt. Grädda rågskorporna i 225° ca 15 minuter. Om du vill rosta rågskorporna så ska du dela dom när dom har svalnat och sedan sätta in dom i ugnen i 275° tills dom har fått lite färg.
Lycka till!

Mvh Lisa.

Kladdmuffins!

Publicerad 2011-08-01 20:45:18 i Cupcakes och muffins,



Här kommer ett recept på kladdiga kladdmuffins!

ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

 


klantigt gjort :-)

Publicerad 2011-08-01 17:34:53 i Allmänt,

Hej!
Jag är helt ny här på blogg.se och när jag skulle ladda upp receptet på min tårta så fick jag inte med bilden och receptet i samma inlägg. Om det är någon som vet hur man gör så skulle jag vara väldigt tacksam om du kommenterade nedanför hur man gör :-) Men nu så länge så får det bli så att det är två olika inlägg, bilden och receptet men det får gå bra så länge :-)

Ha det gött!
Mvh Lisa :-)

Födelsedagstårta.

Publicerad 2011-08-01 17:07:06 i Tårtor,

Hej! Här kommer ett recept på en födelsedagstårta som jag har gjort :-)
Jag gjorde en egen sockerkaksbotten som jag delade i tre delar och fyllde med chokladkräm och skivad banan. Men det går lika bra med en köpt tårtbotten och en annan fyllning.

Sockerkaksbotten, ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
1.Sätt ugnen på 175-200 grader.
2.Vispa ägg och socker poröst.
3.Blanda i resetn av ingredienserna.
4.Smöra och mjöla en rund form.
5.Häll i smeten i formen och sätt in i 30 minuter. 


Chokladkräm, ingredienser:
2 msk smör
6 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
3 msk kakao
4 msk strösocker
2 äggulor

Gör såhär:
1.Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
2.Vispa ner mjölet och späd med mjölk.
3.Rör om väl och blanda i kakao och socker.
4.Ta bort kastrullen från värmen, låt svalna lite och tillsätt de två lätt uppvispade äggulorna.
5.Låt svalna.

Övrigt som du behöver:
1 paket (250g) fondant/sockermassa (finns att köpa i vanliga livsmedelsaffärer)
Hushållsfärger, röd och grön
Pyntgelé
Cirka 2 skivade bananer.
Lite vispad grädde.
Florsocker (ganska mycket).

När du har fyllt tårtan med chokladkrämen, bananerna och "byggt" ihop den så ska du täcka tårtan med ett tunt lager med vispad grädde. Kavla sedan ut fondanten med lite florsocker på gladpack. Men spara lite fondant till rosorna och bladen. När fondanten är tillräckligt utkavlad för att täcka tårtan så lyfter du försiktigt upp den med gladpacken under och vänder på den på tårtan. Ta sedan av gladpacken försiktigt. Nu är det dags att färga fondanten som du la undan tidigare. Ungefär hälften röd och hälften grön. Fondanten kommer att bli lite kladdig när du knådat i färgerna så ett tips är att knåda in lite florsocker så att den blir lite hårdare. När fondant är färgad och har konsistensen som önskas är det daggs att göra rosor och blad att lägga på tårtan och sedan skriva något med pyntgelén. När allt är på är tårtan färdig!
Lycka till!
Mvh Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela