Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Ewas brytbröd.

Publicerad 2012-07-11 14:28:19 i Kakor,

Tjenixen!!!! 
Här kommer ett recept på mina favoritkakor :) Det var första gången som jag bakade dom själv, men blev positivt överaskade av att dom var väldigt lätta att göra :)
Receptet kommer från Ewa. 
 
Ingredienser:
200 g smör
2 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg +1 ägg till pensling 
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Rör ihop ingredienserna till en deg. Rulla till två eller tre längder (typ korvar som är lika långa som plåten) och platta till dom lite med två fingrar. Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Skär längderna medans de är varma, dock inte precis efter dom åkt ut ur ugnen.
 
Lycka till!!
Mvh Lisa A 
 
 
 
 

Hallonmoussetårta

Publicerad 2012-07-09 22:45:00 i Tårtor,

 
Hej!! Jag har verkligen varit dålig på att lägga upp recept på bloggen! Men här kommer ett recept på en hallonmoussetårta som är supergod! Det är daimbotten i kakan som gör den extra god (Sorry Lisa A att det är daim i :(....)
Men jag tycker den blir extra god med daim i!
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
110 gram smör

2,25 dl socker

1 msk sirap

2 st ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1,5 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

 2 st dubbeldaim (56 g)

Hallonmousse:

1 kg frusna hallon

10 st gelatinblad

 2 st äggvitor

 3 dl strösocker, (2 dl + 1 dl) 

4 dl vispgrädde

 2 st lime, skal och saft

Så här gör man:

Botten:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör sedan ner äggen ett i sänder.
3. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.

4. Hacka därefter daimen grovt. Tillsätt sedan mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut i en smörad, bröad springform, 24 cm i diameter. 
5.Grädda 20 min och låt kakan svalna.

1. Tina bären och passera dem genom en finmaskig sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2.Vispa därefter äggvitan med 2 dl socker som tillsätts lite i taget. Vispa grädden fast för sig. Blanda efter det limeskal, saft och 1 dl strösocker i hallonpurén och blanda med äggvitan.


3.Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Rör hela tiden. Vänd slutligen i grädden med luftiga tag.


4. Lossa bottnarna från formarnas kanter. Diska och torka formarna och lägg tillbaka tårtbotten i formen med papperet i botten. Fördela moussen i formarna. Skaka formarna något så moussen fördelar sig jämnt. Kyl kakan i minst 4 timmar fram till servering.( kyl kakan gärna över natten)


5. Servering: Skär med en mjuk tunn varm kniv längs kanten och lyft försiktigt av tårtan med hjälp av flera stekspadar till ett tårtfat. Garnera sedan med grädde och hallon!

LYCKA TILL /Lisa J

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela