Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Schackrutor

Publicerad 2013-04-15 16:09:26 i Kakor,

 
Hej!
Här kommer ett recept på goda schackrutor! 
Det blir ca 30 stycken.
 
Ingredienser deg 1
4 1/2-5 dl vetemjöl 
drygt 1/2 dl socker
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
 
Ingredienser deg 2 
4 1/2-5 dl vetemjöl 
drygt 1/2 dl socker
200 gram smör
ca 1 1/2 msk kakao
 
Gör såhär:
Börja med att göra deg 1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Dela smöret i små bitar och "knåda" ihop med de torra ingredienserna till en smidig deg. Gör sedan deg 2. Blanda mjöl, socker och kakao i en bunke. Dela smöret i små bitar och "knåda" sedan ihop med de torra ingredienserna till en smidig deg. Låt båda degarna vila i kylskåpet i ca 30 minuter. 
Dela degarna på mitten så att du total har fyra degklumpar. Rulla degklumparna till fyra lika långa "korvar" och lägg dom i ett "schackmönster". D.v.s en vit och en brun där nere och sedan en vit på den bruna och en brun på den vita i nästa lager. (se bilden xD). Skär sedan kakorna i lagom tjocka skivor, lägg på en plåt och tryck till dom något med fingrarna. Grädda kakorna i cirka 15 minuter i 180-190 grader. 
Lycka till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela