Chokladwhoopies!
Tjenixen!!!
I helgen provade jag att baka whoopies för allra första gången :D Det var jätte roligt och inte särskilt svårt att göra. Whoopies är lite ett mellanting mellan cupcakes och macrons. Den klassiska whoopiesen består av chokladkakor och marshmallowfrosting men jag valde att göra en liknande variant med chokladkaka och cream chees frosting istället. Receptet på chokladkakorna hittade jag här:http://bliminjast.se/2011/september/chokladwhoopies-med-marshmallowfyllning.html#comment och receptet på cream chees frostingen hittade jag här: http://mariascupcakes.blogg.se/2011/august/whipped-cream-cheese-frosting.html#comment och är samma som jag använde till mina kladkakscupcakes. Här kommer recepten i alla fall :)
Chokladkakor, ingredienser:
100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
1 tsk salt
1½ dl mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna.
Vänd ner de torra ingredienserna i smörblandningen, häll sist i mjölken.
Lägg bakplåtspapper på tre plåtar.
Klicka i smeten i en spritspåse och spritsa ut små klickar på plåtarna, gör cirka 10 kakor per plåt
Grädda kakorna i ca 10 minuter. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen.
Cream chees frosting, ingredienser:
150 gram cream cheese
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
1 dl florsocker
1. Vispa grädden i en stor skål.
2. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en separat skål.
3. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa lite till, bara tills det är väl blandat och du har en bra konsistens på frostingen.
Sedan är det bara att spritsa lite på varannan kaka och sätta ihop dem två och två :) Frostingen räker gott och väl.
Ha det gött!
Mvh Lisa A