Publicerad 2011-10-05 19:59:27 i Kakor,
Ingredienser
- 125 g rumsvarmt smör
- ¾ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- en halv tsk bakpulver
- fast hallonsylt
- 1/2 dl potatismjöl
Tillagning
- Rör samman smör, strösocker och vaniljsocker.
- Blanda bakpulver med vetemjölet och arbeta in det i smörblandningen.
- Rulla ut degen till en längd och låt den vila i 15-20 minuter i kylskåp.
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela degen i 20 delar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar.
- Gör en urgröpning i varje kula med ett mjölat pekfinger och fyll med hallonsylt.
- Grädda i 10-12 minuter. Har de inte fått färg kan man sätt dem högt upp i ugnen de sista minuterna.