Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Födelsedagstårta.

Publicerad 2011-08-01 17:07:06 i Tårtor,

Hej! Här kommer ett recept på en födelsedagstårta som jag har gjort :-)
Jag gjorde en egen sockerkaksbotten som jag delade i tre delar och fyllde med chokladkräm och skivad banan. Men det går lika bra med en köpt tårtbotten och en annan fyllning.

Sockerkaksbotten, ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
1.Sätt ugnen på 175-200 grader.
2.Vispa ägg och socker poröst.
3.Blanda i resetn av ingredienserna.
4.Smöra och mjöla en rund form.
5.Häll i smeten i formen och sätt in i 30 minuter. 


Chokladkräm, ingredienser:
2 msk smör
6 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
3 msk kakao
4 msk strösocker
2 äggulor

Gör såhär:
1.Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
2.Vispa ner mjölet och späd med mjölk.
3.Rör om väl och blanda i kakao och socker.
4.Ta bort kastrullen från värmen, låt svalna lite och tillsätt de två lätt uppvispade äggulorna.
5.Låt svalna.

Övrigt som du behöver:
1 paket (250g) fondant/sockermassa (finns att köpa i vanliga livsmedelsaffärer)
Hushållsfärger, röd och grön
Pyntgelé
Cirka 2 skivade bananer.
Lite vispad grädde.
Florsocker (ganska mycket).

När du har fyllt tårtan med chokladkrämen, bananerna och "byggt" ihop den så ska du täcka tårtan med ett tunt lager med vispad grädde. Kavla sedan ut fondanten med lite florsocker på gladpack. Men spara lite fondant till rosorna och bladen. När fondanten är tillräckligt utkavlad för att täcka tårtan så lyfter du försiktigt upp den med gladpacken under och vänder på den på tårtan. Ta sedan av gladpacken försiktigt. Nu är det dags att färga fondanten som du la undan tidigare. Ungefär hälften röd och hälften grön. Fondanten kommer att bli lite kladdig när du knådat i färgerna så ett tips är att knåda in lite florsocker så att den blir lite hårdare. När fondant är färgad och har konsistensen som önskas är det daggs att göra rosor och blad att lägga på tårtan och sedan skriva något med pyntgelén. När allt är på är tårtan färdig!
Lycka till!
Mvh Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela