Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Trippel chockladcupcakes!

Publicerad 2013-10-31 21:09:52 i Cupcakes och muffins,

 
Ingredienser muffins:

115 g mörk choklad
85 g rumstempererat smör
175 g farinsocker
2 separerade ägg
185 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
1 nypa salt 
2 1/2 dl mellanmjölk
1 tsk vaniljsocker 
 
Gör såhär: 

Värm ugnen till 200 grader.
Ställ 16 pappersformar i 2 muffinsplåtar. 
Smält chokladen (i vattenbad eller i micro), ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa smör och farinsocker med elvisp i en bunke till en slät smet. Tillsät långsamt äggulorna och vispa ordentligt. Häll sedan ner den smälta chokladen och vispa väl igen. 
Sikta ner mjölet, bikarbonatet, saltet och bakpulvret i en annan bunke. Häll mjölken i en kanna och rör ner vaniljsockret. Tillsätt gradvis en del av mjölblandning och sedan en del av vaniljmjölken till smeten. Vispa väl och upprepa tills allt mjöl och mjölk är slut. 
Använd en ren bunke och rena vispar. Vispa äggvitorna hårt tills styva toppar billdas. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott tills allt blandats. 
Fördela smeten i pappersformarna. De ska fyllas till ungefär två tredjedelar. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna i muffinsplåtarna i cirka 10 minuter, ställ sedan på galler för att svalna helt. 
Glassera tillsist med mjölkchokladglysren (recept nedanför).
 
Ingredinser mjölkchokladglasyr: 

300 g mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör, rumsvarmt 
1/2 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro. När chokladen är smält rinnig, häll den i en stor bunke och ställ åt sidan. 
När chokladen svalnat tillsätter du grädden, smöret och vaniljsockret. Vispa ordentligt med elvisp tills allt är väl blandat. Låt den sedan stelna i kylskåp i ungefär en halvtimme. Tag sedan ut, vispa upp igen och spritsa på muffinsarna. Tillsist kan man smälta vit choklad och spritsa mönster på ett bakplåtspapper, sätta i kylen och sedan använda som dekorationer. Eller bara riva och lägga uppepå. Till detta behövs cirka 100 g vit choklad. 
 
Lycka till! 
MVH 
Lisa A

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela