Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Chokladfondant

Publicerad 2012-06-29 22:24:05 i Bullar och bakverk,

Tjenixen!!!
Nu var det jätte länge sedan som jag la ut ett nytt recept på bloggen. Här kommer i alla fall ett recept på en jätte god och enkel chokladfondant.
4-5 portioner

Ingredienser:
100 gram smör
150 gram mörk choklad (jag tog hälften ljus och hälften mörk choklad)
2 st äggulor
1 ägg
0,5 dl strösocker
Gör såhär:
1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. 

2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.

3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär.
Receptet hittade jag här: http://www.tasteline.com/recept/Chokladfondant_2
Lycka till!!
Mvh Lisa A

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela