Matbloggstoppen

baklisorna

Tjenixen! Välkommen till våran baklogg! Vi är två Lisor som gillar att baka och vi lägger endast ut recept på vår blogg. Hoppas att du gillar bloggen och kom gärna tillbaka och kolla om vi har lagt ut fler recept! Ha det super gött! Mvh Lisa och Lisa

Petits-choux

Publicerad 2011-08-27 15:34:25 i Bullar och bakverk,



Ingredienser
 
2 dl vatten  
50 g smör  
2 dl vetemjöl  
3 ägg  

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
6. Skär ett lock på varje petitschoux.
tex så här kan du fylla petits-chouxerna med:

1.vispad grädde och bär

2 vaniljkräm och passionsfrukt

3. citronkräm eller chokladsmörkräm och bär eller frukt

4. vispad grädde,vaniljkräm,skicad banan och smält choklad som granerning

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela