Petits-choux
Ingredienser
2 dl vatten | |
50 g smör | |
2 dl vetemjöl | |
3 ägg |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
6. Skär ett lock på varje petitschoux.
tex så här kan du fylla petits-chouxerna med:
1.vispad grädde och bär
2 vaniljkräm och passionsfrukt
3. citronkräm eller chokladsmörkräm och bär eller frukt
4. vispad grädde,vaniljkräm,skicad banan och smält choklad som granerning